Op donderdag 21 maart 2024 – de Dag van de Gezonde Schoolkantine – lanceert Catermaat, specialist in schoolcatering, de caloriearme Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters. De Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink ontwikkelden deze lekkere dressing met het lage vet-, suiker- en zoutpercentage op speciaal verzoek van Catermaat voor gebruik in schoolkantines. Met deze gezondere dressing, die ook nog eens halal, veganistisch en in 100% recyclebare 800 ml-flessen verpakt is, zet Catermaat een volgende stap in de richting van gezondere en verantwoorde schoolkantines.

Speuren naar gezondere dressings
Wilma de Reus, gezondecateringspecialist Catermaat: “In 2023 hebben we The Mayo Sisters gevraagd of zij bereid zijn klantspecifieke producten voor ons te ontwikkelen. Het huidige aanbod dressings op de markt voldoet namelijk helaas niet aan onze eisen en wensen en die van onze doelgroep. We zochten al enige tijd naar gezondere dressings, toen The Mayo Sisters op ons pad kwamen. Helen en Martine Hissink, The Mayo Sisters: “Tijdens het marktonderzoek dat op de vraag van Catermaat volgde, ontdekten we dat veel dressings veel kilocalorieën bevatten. Zo bevat 100 gram honing-mosterddressing van een willekeurig merk 185 kilocalorieën, 9,5 gram vet, 19,8 gram suiker en 1,15 gram zout.”

Lager vet-, suiker- en zoutgehalte
Helen en Martine Hissink: “Na meerdere gesprekken met Wilma en haar team zijn we gestart met de ontwikkeling van de dressing. Qua smaak zaten we gelijk op de goede weg. Na uitgebreide testen onder de leerlingen van middelbare scholen bleek die een schot in de roos. We hadden een ‘go’, hoewel er qua specificaties en eigenschappen nog wel wat uitdagingen lagen.” Wilma de Reus: “We zijn inmiddels supertrots op het eindresultaat! 100 gram Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters bevat slechts 33 kilocalorieën, 0,5 gram vet, 1,9 gram suiker en 0,2 gram zout.” Helen en Martine Hissink: “We hebben de smaak naar lekker en gezond te pakken en elkaar, wat sauzen maken betreft, helemaal gevonden. En er liggen al ideeën op de plank voor een tweede smaak!”

Helen en Martine Hissink startten 10 jaar geleden Chefs & Co, hun eigen traiteur in Amsterdam. Naast o.a. soepen, delicatessen en kant-en-klare maaltijden verkopen zij daar een eigen sauzenlijn onder de naam The Mayo Sisters. In 2020 introduceren de zussen een 100% plantaardige én suikervrije Culimayo, die inmiddels in zeven smaken verkrijgbaar is bij o.a. cateraars, foodservices, webshops en online retailers.