Home » Energie op school

Schoolcatering: energie op school

Blijven uw leerlingen in de kantine eten? Of slaan zij slechte snacks buiten school in? Met gezonde schoolcatering maken wij van uw kantine een energieke plek waar leerlingen graag samen eten. Met een frisse uitstraling en uitnodigend lunchaanbod. Onze broodjes zien er heerlijk uit, smaken top én zijn gezond. Vers en verrukkelijk. Verantwoord en gevarieerd. Vriendelijk geprijsd en afgestemd op uw leerlingen en de situatie op uw school. Met schoolcatering op maat houden wij uw leerlingen energiek én op school.

Praten over
schoolcatering?

 

Bel 0800 – 02 30 788 of
mail backoffice@catermaat.nl

Catermaat gaat voor
gouden schoolcatering

De Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen helpt u een stap in de richting van een gezonder aanbod eten en drinken te zetten, op basis van de Schijf van Vijf. De richtlijn gaat uit van niveau Zilver en Goud. In lijn met onze missie ‘voedt energie’ adviseren wij de invoering van een gouden kantine. Gaat u ook voor goud? Dan kiest u o.a. voor een cateringaanbod en automaatinhoud met minimaal 80% betere keuzes en maximaal 20% uitzonderingsproducten.

Samen werken aan een
gezondere schoolkantine

Catermaat is ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen, een initiatief van het Voedingscentrum en Jongeren op Gezond Gewicht. De aangesloten partijen streven samen naar een gezonder aanbod op minimaal 40% van alle scholen in het voortgezet onderwijs, waarvan 25% een aanbod op niveau Goud aanbiedt. Onze aanpak is nog voortvarender dan het Akkoord, want op 100% van onze cateringlocaties voldoet het cateringaanbod aan de gouden richtlijnen.

Koploper in gouden
automatencatering

Het verantwoord vullen van automaten is de achilleshiel van veel cateraars; zij betrekken hun automaten vaak van producenten die hen verplichten een groot deel met minder verantwoorde producten te vullen. Door eigen verkoopautomaten in te zetten, zijn wij vrij in het bepalen van de inhoud en indeling. Zo voldoen wij altijd ruimschoots aan de gouden richtlijnen. Daarbij werken wij samen met vele foodpartners aan een steeds breder aanbod betere keuzes.

“Hart voor hun vak”

“Onze leerlingen stonden dagelijks bij de frietkraam in de rij voor een frietje of kroket. Catermaat is toen gestart met de verkoop van vers belegde broodjes als tegenhanger voor die vette hap. Dit liep al snel zo goed dat wij in goed overleg afscheid hebben genomen van de frietkraam. Catermaat is het gezondere aanbod vervolgens snel gaan uitbreiden. Eind april 2016 ontvingen wij de gouden Gezonde Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. De eerste van Nederland. Bij Catermaat weten ze goed waar ze over praten. Ze denken mee, hebben hart voor hun vak en zijn er als ze er moeten zijn. Een enthousiaste, betrouwbare cateringpartner!” 

Ton van de Rijt | Tessenderlandt Scholengemeenschap Breda

De juiste energie op het juiste moment

Tieners hebben de hele dag door veel energie nodig. Rond examens, tentamens en proefwerkweken zelfs nog meer. Ons aanbod is afgestemd op wat uw leerlingen lekker vinden en nodig hebben om goed te kunnen presteren. Zoals een pistolet kip-kerrie met appel en komkommer. Of een Waldkorn-pyramide Bretonse kipsalade met ui en witte kool. Vol goede voedingsstoffen voor langdurige energie. Via balieverkoop en automatenverkoop krijgen uw leerlingen de juiste energie op het juiste moment.

Afwisseling en inspraak brengen energie

Afwisseling en inspraak geven uw leerlingen een mentale oppepper. In aanvulling op ons basisassortiment komen we daarom periodiek met wisselende specials, combi’s en acties. Onze Catermaatjes vallen altijd goed in de smaak: vijf speciale, energierijke broodjes, salades of toetjes die we elk kwartaal vernieuwen. Elke twee maanden is er een combinatieaanbieding: een broodje met bijpassend drankje, vernoemd naar de leerling die het bedacht heeft of fan van het broodje is. Tussendoor ontwikkelen we met leerlingen actiebroodjes voor o.a. goede doelen en evenementen. Zo werken we samen aan lekkere, gezonde keuzes.

Vind de dichtstbijzijnde Catermaat-vestiging

Vul uw postcode in, bijvoorbeeld 1234AB (zonder spatie), en ontmoet uw contactpersoon


Sjaak HamMarcel OostromWilma de ReusOnno WempeRoger VerberktFrans StapelCatermaat

International School Eerde:

We hebben voor Catermaat gekozen omdat we ons cateringbeleid voor snoepgoed en frisdrank wilden vernieuwen en onze studenten een gezonder assortiment wilden aanbieden. We hebben nu sinds begin 2014 vendingmachines van Catermaat staan, gevuld met verantwoorde tussendoortjes en frisdranken. De service is prima; alles is altijd goed gevuld. Dit geldt ook voor de samenwerking; alles kan in overleg geregeld worden.

Jarno Kruidhof | International School Eerde

Wilt u ook een energieke, gezonde schoolkantine?

Laten we samen naar een gezonde kantine toe werken!
Bel 0800 – 023 07 88 of stuur een e-mail naar backoffice@catermaat.nl.